Angst

Angst 

Angst er følelsen af at være i fare, selvom du ikke reelt er i fare. Angst kan forstås som falsk alarm i nervesystemet. Når du mærker angst føler du dig utryg, urolig, ængstelig, opspændt eller i panik. Det er naturligt, menneskeligt og meget hensigtsmæssig at opleve angst eller frygt af og til, men for mange bliver angst en ubehagelig følgevend i hverdagen, som begrænser livskvaliteten. Det er forskelligt, hvor sensitive vi mennesker er og nogle er mere sårbare overfor at mærke angst end andre.

Ligesom stress, er vedvarende angst et signal fra din krop og dit nervesystem om, at du er på afveje – enten i livet eller i dine tanker.

Det er meget forskelligt, hvor og hvordan angsten opleves og kommer til udtryk. Man kan f.eks lide af socialangst, helbredsangst, generaliseret angst eller panikangst.

Angstsymptomer kan være hjertebanken (herunder uregelmæssig hjerterytme), svimmelhed, kvalme, søvnløshed, katastrofetanker, fremtidsbekymringer, følelsesløshed i hænder og fødder, kulde- og varmefornemmelser, uvirkelighedsfølelse, manglende energi, en følelse af overvældelse og undgåelsesadfærd.

Symptomerne på angst og stress kan være identiske og det kan være svært selv at vide om du lider af stress, angst eller begge dele.

 

 

Angstbehandling hos mig bygger primært på tryghed, ro og forståelse. Jeg har selv oplevet meget angst i mit liv og jeg ved derfor, hvor hårdt og ubehageligt det er. Derfor møder jeg dig altid med omsorg for din oplevelse. Samtidig peger jeg dig i retning af nye, sunde veje du kan gå, så angsten ikke kommer til at fylde så meget.

Vi undersøger sammen, hvilke ressourcer du allerede besidder og som du altid kan trække på for at finde ro og glæde. Jeg hjælper dig med at få øje på, hvordan og hvornår du skaber og vedligeholder angst via dine tanker og din adfærd. Angst opstår ofte på baggrund af din tænkning eller tolkning af situationer eller fysiske fornemmelser. Da angst er en oplevelse i nuet er det kun i nuet du kan slippe angsten. Du kan altså ikke tænke dig af med angst, ved at forsøge at kontrollere eller forberede dig på fremtiden.

Hvis du ønsker min hjælp til at slippe angsten og genfinde roen, så er du velkommen til at ringe til mig på tlf.: 30 27 44 38.

Du kan også booke en samtale her.