TERAPI

Korttidsterapi

Terapi hos mig er ofte et forløb på mellem 2-5 samtaler, da jeg arbejder udfra den metakognitive tilgang som er effektiv og hurtigt hjælper dig godt på vej på egen hånd. Du skal altså ikke afsætte en masse tid og penge på et længerevarende terapiforløb. Nogle gange kan der være behov for flere samtaler, det vurderer vi sammen undervejs. Min ambition er at du opdager din egen indre sundhed og lærer at navigere udefra den.

I metakognitiv terapi lægges fokus på dit forhold til dine tanker, dvs. hvor meget opmærksomhed og tid du bruger på tankerne. Selve indholdet i tankerne er ikke i fokus, da vi ikke kan fjerne tankerne, men ændre vores forhold til dem, således at de ikke påvirker vores livskvalitet og evne til at være nærværende i nuet. Vi arbejder med at lade tankerne være, rette fokus på det vigtige i livet og opdage, at tanker blot er tanker. Tanker har ikke nødvendigvis noget med virkeligheden at gøre. Metakognitiv terapi kan hjælpe alle uanset problemstilling.

Hvorfor går man til psykolog?

Der kan være mange grunde til at opsøge en psykolog. Hvis du over en længere periode har følt dig stresset, ængstelig, vred eller nedtrykt, kan det være et tegn på, at der er noget, du har brug for professionel hjælp til. Måske er du forvirret omkring, hvad der sker med dig og du spørger dig selv:

Er jeg stresset?

Har jeg angst?

Har jeg en depression?

Har jeg lavt selvværd?

Det er helt normalt, at være i tvivl om, hvad der foregår og hvad du skal stille op. Det vigtigste er at du gør noget ved det, hvis det hæmmer dig i hverdagen og påvirker din trivsel negativt. I terapien kan jeg kan bl.a. hjælpe dig med:

At udvikle et bedre forhold til dig selv og andre

At få et bedre selvværd

At sænke dit stressniveau og få mere ro i krop og sind

At sænke dit angstniveau og din tvivl på dig selv

At få balance mellem studie/arbejde og privatliv

Større klarhed over dine livsværdier og personlige grænser

 

Jeg har erfaring med behandling af:

Stress

Lavt selvværd

Angst

Depression

Forældrerollen

Parforhold

Skilsmisse

Sorg

Krise

Hvad foregår der i terapien?

Man kan sige, at terapi er en opdagelsesrejse ind i dine tanker, følelser, adfærd og relationer. Vi undersøger sammen dine vaner og mønstre, for at finde ud af, hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer i dit liv.

Jeg tager altid udgangspunkt i dig og det, du gerne vil arbejde med i terapien. Du er eksperten i dit liv og jeg møder dig med respekt og rummelighed, uanset hvad du kommer med fra gang til gang. Sammen udforsker vi dine vanskeligheder i et tempo og på en måde, som passer dig.

Terapi hos mig tager afsæt i den metakognitive tilgang og De Tre principper, to tilgange som har meget tilfælles. Derudover trækker jeg på min erfaring fra Compassionfokuseret terapi, kropsorienteret terapi, mindfulness og breathwork.

Terapi hos mig kan give dig en større accept og rummelighed overfor dig selv og andre. Du bliver bedre til at passe på dig selv, får et højere selvværd og bliver mindre selvkritisk.

Hvornår har man brug for terapi?

Jeg er tilhænger af, at du bruger din familie og dine venner så meget som muligt, når livet gør ondt. Der er ingen grund til at betale en professionel for noget, som kan afhjælpes vha. støtte og omsorg fra de mennesker, som du omgiver dig med til hverdag. Omvendt kan det være en lettelse at snakke med et menneske, du ikke kender i forvejen, og som du ikke har en historie sammen med eller en privat relation til. Det er ofte nemmere at være mere sårbar og ærlig overfor en professionel behandler, end i relationer, hvor du følelsesmæssigt har meget på spil. Hvornår, man har brug for professionel behandling, er individuelt og kan være svært at vurdere selv. Det kan være hensigtsmæssigt at tage problemer i opløbet, inden de vokser sig for store, og overskuddet til at søge hjælp forsvinder. Du er velkommen til at ringe til mig og få en kort snak og min vurdering af, om du kunne have gavn af terapi.