Læn dig tilbage

Læn dig tilbage 
de ka’ sige hvad de vil
de skal jo ha’ noget at tale om
Spil dit eget spil
gør hvad dit hjerte vil
ingen ved bedre end dig selv

Jeg har altid elsket denne tekst af Danser med Drenge. Og sjovt nok er det præcis det, jeg er kommet til at arbejde med. At hjælpe mennesker med at turde læne sig tilbage. Og det både i fysisk og mental forstand. 

Ved den første samtale med mine klienter oplever jeg ofte, at de sidder helt ude på kanten af stolen. Det første jeg gør er at bede dem gøre sig komfortable og sætte sig godt til rette. En time kan være lang tid på kanten af stolen. Et liv endnu længere.

Hvorfor er det så svært?

Der kan være mange gode grunde til, at man har svært ved at læne sig tilbage. Stress, angst, mistillid, usikkerhed. Måske har du oplevet noget, der har sat sig som en generel mistillid i krop og sind. Med tiden har du vænnet dig til at være på vagt konstant. Opspændt. Klar til at kæmpe eller flygte. Det sker ofte ubevidst, og du bruger en masse energi på altid at frygte det værste. Du mister kontakten til dig selv.

Hvad vil det sige at læne sig tilbage?

Når du læner dig tilbage, både fysisk og psykisk tillader du dig selv at sænke paraderne. Du giver slip og mærker dig selv.

Når du læner dig tilbage er det nemmere at mærke, hvordan du egentlig har det. Hvad der er vigtigt for dig. Hvad DIT hjerte vil. Herfra er det nemmere at give slip på andres forventninger til dig.

Det handler grundlæggende om tillid.

Tillid til dig selv. Tillid til andre. Tillid til verden. Og det kræver øvelse at blive tillidsfuld, hvis du længe har været foruden. Nogle gange kræver det professionel hjælp at genvinde tilliden og evnen til at give slip.

Men når det lykkes får du frigivet en masse energi, livsglæde og ro.

 

Skriv et svar