Depression

Depression 

At være deprimeret føles ofte som om, der er helt overskyet indeni. Sådan kan man også forstå depression. Det kan føles mørkt og håbløst, når vores sind er overskyet. Som om, det aldrig bliver anderledes og som om, at man er gået i stykker mentalt.

Men vejret er ikke stabilt og skifter altid. På samme måde med vores sind, tanker og følelser. Selv det værste uvejr driver over og over skyerne er solen der stadig, selvom du ikke kan se den lige nu.

Det kan føles som om, der er noget galt med dig, når du har depressive tanker. Men du ER ikke dine tanker, du har tanker. Der kan være uvejr indeni, men det betyder ikke at du er forkert eller at der er noget galt med dig.

Lad mig hjælpe dig med at finde ud af, hvad der skaber og vedligeholder din depression.

Depressive symptomer såsom nedtrykthed, udmattelse, håbløshed, manglende lyst og initiativ, følelsesløshed, søvnløshed, angst eller uro kan være tegn fra din indre sundhed, som fortæller dig, at du er på afveje i tankerne eller livet. På den måde er uro og ubehag i kroppen sunde signaler indefra og ikke fejl eller mangler hos dig.

Du kan uskyldigt komme til at tro på dine depressive tanker, så du ser dit liv og dig selv igennem “mørke briller”. Problemet er ikke de negative tanker, men det at du kommer til at forveksle dem med sandhed. Depressionsbehandling hos mig handler bl.a. om at få øje på, hvordan dit liv kan se anderledes ud, alt efter hvilke briller du tager på. Vi farver selv vores virkelighed fra øjeblik til øjeblik og det vil jeg gerne hjælpe dig med at se.

Overtænkning, bekymring og katastrofetanker er med til at skabe og vedligeholde depression, dvs. tanker som ofte handler om fortid eller fremtid. Det kan føles som om man mentalt sidder fast i minder eller bekymringer. Det er imidlertid kun i nuet, du kan nyde livet og mærke glæde. Det er kun i nuet, at du har mulighed for at handle anderledes, da fortiden ikke findes længere og fremtiden ikke eksisterer endnu. Uanset hvor mange negative tanker du har, så har du altid muligheden for at skifte fokus.

Du er velkommen til at ringe på tlf.: 30 27 44 38 hvis du har brug for en uforpligtende snak med mig om, om du lider af depression og hvordan jeg kan hjælpe dig.

Du kan også booke samtale her.